Trilogia #UNU și drama moldoveanului împărțită în trei... videoclipuri semnate de Ciofilm

Trilogia #UNU și drama moldoveanului împărțită în trei... videoclipuri semnate de Ciofilm

În toți anii de muncă și experiență, pe care am dobândit-o datorită oamenilor cu care am colaborat, s-a întâmplat, de foarte puține ori, să fim vulnerabili în fața unor versuri. Interpretul Mani însă ne-a pus pe masă trei melodii cu o încărcătură emoțională prea grea și prea comună, pentru noi, moldovenii. Le-am audiat, le-am analizat și am ajuns la concluzia că, miza este emoția și mai puțin experiența. Ne-a plăcut conceptul acestui proiect și nu a fost greu să gândim scenarii care să completeze mesajul versurilor. Or, atunci când ai așa piese, ți-e mai mare dragul să-ți faci treaba.
După luni bune de muncă  a fost lansată trilogia „UNU”, cu piese extrase de pe albumul cu aceeași denumire. „UNU” este despre omul MANI și lumea acestuia, în care se pierd și se regăsesc cuvintele, zilele și stările unui om care caută echilibru emoțional, acolo unde el de mult nu mai .

„Țara mea, colțuni de lână” este prima piesă pentru care am filmat videoclip. Producția video reflectă realitatea în care trăim, iar metafora din titlu nu lasă loc pentru multe interpretări.


Piesa „UNU” continua povestea omului care încearcă să se regăsească într-o lume pe care nu o mai recunoaște ca fiind a lui, dar pe care încearcă să oo schimb. Dacă poate sau nu, aflăm în videoclipul numărul #3.„Moldavian Dream” este a treia parte a trilogiei, în care totul se intensifică până la absurd. Povestea devine neclară, se pierde în haos și nebunie, iar concluzia finală este că, am devenit o țară de nebuni. De ce și când? Unde și cum? Suntem siguri că publicul ascultător are răspunsurile la el. :)


 „UNU” este un proiect care a avut scopul să prezinte moldoveanul și ofurile vieții lui în trei etape. Povestea capătă noi înțelesuri de la un videoclip la altul, iar trecerile de la "eu" la "noi" și invers, au fost mai mult decât necesare, fiindcă actualitatea subiectului vine să ne reamintească de durerile comune pe care le purtăm cu noi pretutindeni, în singurătate.


Ținem să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. 
Regie: Ion Usatyi și Sergiu Ciorescu.
DOP: Sergiu Ciorescu
Producție: Nikita Birkin, Ivan Naniev
Montaj: Ion Usatyi
Color corecție: Eugen Merciucari
Lumini: Alex Semper
Scenografie: Veruța Stâncă, Gheorghe Goncear
Make-up: Veruța Stâncă
Concept: MANI
Deasemenea, mulțumiri tuturor actorilor care au participat la filmări: Constantin Cheianu, Anatol Durbală, Igor Babiac, Andrei Bolocan, Eugen Nicov, Ianos Baziuc, Irina Gurin, Stînca Ion, Boris Iliescu, Igor Matran, Doina Moraru, Giasti Sirah, Valeria Chilivnic, Ivan Naniev, Ludmila Castraveț, Ion Usatyi, Pavel Usatyi, Alexandru Mocreac, Veruța Stâncă, Octavian Țicu, Lia Popescu, Djulieta Gînu Ardovan, Rita Cerneavshi, Pavel Bodeanu, Stas Sîrbu,  Radu Dumbrava, Feoctist Cănățui, Roman Lupu, Slava Calmațui, Andrei Dubenco, Nick Gorgan, Rix Eugeniu, Vlad Busciuc, Dan Danilov, Andrei Guțu, Alexandru Chirtoca.